Skip to Content

Drupal advies en consultancy

Drupal is een Open Source Content Management Systeem (CMS) en biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van andere CMS'en. Uiteraard is dit afhankelijk van uw specifieke eisen en wensen. In de markt zijn ruim 1000 verschillende Content Management Systemen bekend. Een keuze maken uit een Content Management Systeem zal niet eenvoudig zijn.

Drupal advies in een notedop

De keuze van Drupal als CMS berust op een gedegen onderzoek naar de eisen en wensen die een organisatie heeft. Kort door de bocht: voor een eenvoudige website heeft u vele alternatieven (o.a. Joomla, easy CMS, een HTML authoring tool e.d.). Drupal is hier een van de vele mogelijkheden.

Naarmate de eisen en wensen toenemen zullen de alternatieven afnemen. Uiteindelijk zullen er slechts enkele systemen overblijven (de shortlist). Wij helpen u bij het opstellen van de eisen en wensen. Wij helpen verder bij de opzet van een aantal prototypen waarmee u de beeldvorming, eisen en wensen verder kunt aanscherpen.

De vervolg van het adviestraject is geheel afhankelijk van de geformuleerde eisen en wensen. Dit kan onder meer omvatten:

  1. Opstellen migratieplan
  2. Projectleiding CMS
  3. Drupal hosting (intern, extern)

Actueel: welke versie van Drupal?

Er zijn verschillende versies van drupal in omloop, uiteenlopend van versie 4 tot versie 7. Versie 6.x (op moment van dit schrijven versie 6.12) moet worden gezien als de meest actuele. Drupal 7 is nog in ontwikkeling en de aanvullende modulen moeten nog aangepast worden.