Skip to Content

LinkTiger linkvalidatie review

LinkTiger is een tool voor online linkvalidatie. Hiermee kunt u de links in een website controleren op de zogeheten "dode links". De service is gratis tot 1000 links.

De gratis service voldoet voor kleine websites (tot circa 30 pagina's). Bij gebruik van een CMS zit u al snel aan dit maximum. CMS'en zijn namelijk "linkintensief". Per pagina worden een groot aantal links automatisch aangemaakt.

Binnenkort een overzicht van onze ervaringen met LinkTiger

 1. Voordelen LinkTiger
 2. Nadelen LinkTiger
 3. Verbeterpunten
 4. Service
 5. Kosten
 6. Alternatieven
 7. Conclusie 

1. Voordelen

 • De service is snel te installeren.
 • Gratis voor websites tot 1000 links.

2. Nadelen

 • Grotere websites komen automatisch in de betaalde versie terecht.
 • Er is onvoldoende controle over de delen van de website die doorzocht moeten worden (zogeheten excludes). Deze is verscholen in het Dashbord (edit).
 • Als gevolg van bovenstaande beperking zullen er veel meer foute links worden gevonden omdat de automatische PDF en print functie van de website ook wordt doorzocht. Dit zou eenvoudig kunnen worden uitgezet door links met een bepaalde url niet op te nemen. Dit is dus wel mogelijk maar LinkTiger heeft dit naar onze mening onvoldoende uitgewerkt.
 • De tool loopt automatisch (elke dag bij betaalde versies) en kan niet zelf worden  aangepast door deze bijvoorbeeld elke 3 dagen, elke week of direct te laten lopen.
 • Linkvalidatie genereert verkeer. Er dient een granulaire instelling aanwezig te zijn om dit verkeer te beperken (deze is nu niet aanwezig)

3. Verbeterpunten
LinkTiger biedt de mogelijk extra gebruikers aan te maken die de rapportages kunnen bekijken. Helaas is er hiervoor geen password retrieval mogelijk. Tevens kunnen deze gebruikers custom reporten verwijderen.

4. Service / Helpdesk
De service is alleen per e-mail bereikbaar. Er is een FAQ maar hieruit blijkt dat er weinig wordt gerapporteerd. Dit is vreemd omdat onze testen toch een groot aantal problemen aantonen die direct opgevolgd zouden moeten worden.

5. Kosten
De kosten van LinkTiger worden bepaald door het type abonnement. Hiervoor worden maandelijjks kosten in rekening gebracht.
tot   5.000 links --> Euro 14,95
tot 20.000 links --> Euro 29,95
tot 50.000 links --> Euro 59,95

6. Alternatieven

 1. Handmatig
 2. PC tool die excludes mogelijk maakt
 3. Eigen script

 7. Conclusies
Met LinkTiger is op eenvoudige wijze aan te tonen dat linkvalidatie noodzakelijk is. Voor eenvoudige / kleine websites is de service gratis. Voor grotere websites zitten er een behoorlijk aantal beperkingen aan waardoor deze service (nog) niet geschikt is. Organisaties met grotere websites dienen een andere