Skip to Content

Twitter met Drupal

Er wordt tegenwoordig wat afgetwitterd. Twitter biedt een invulling om snel korte berichten uit te wisselen. Deze worden gepubliceerd op een website via

een toegangsaccount, e-mail, sms of een applicatie koppeling. Andere mensen kunnen de twitter berichten volgen via sms, e-mail, rss of een de website (o.a. van Twitter). Het zogenaamde volgen.

Drupal en Twitter

Bij Twitter zijn er twee aandachtspunten:

  1. Drupal berichten (nieuws) plaatsen in Twitter
  2. Twitter berichten ontvangen in Drupal en zichtbaar maken in een Drupal website.

Om met de laatste te beginnen. Twitter berichten kunnen eenvoudig in een Drupal website worden opgenomen als RSS feed die wordt "opgevangen" en gestructureerd door de "feed aggregator" module. Het inlezen van de feeds kan worden afgesteld middels CRON of de Drupal module poormanscron. Berichten die via deze methode worden opgevangen hebben een minimale vertraging van circa 15 minuten.

Twitter en SPAM

Zoals in elk medium dat een grote groep mensen kan bereiken zal een vorm van spam optreden. Bij Publieke Twitter berichten (zogeheten tweets) zullen er veel "folowers" komen die op deze wijze de aandacht willen vestigen op hun "diensten". 

Het is mogelijk om de tweets private te maken zodat alleen die personen de tweets kunnen zien die expliciet zijn geaccordeerd.

Twitter en SMS

Het lijkt erop dat twitterberichten (in Nederland) niet afgeleverd kunnen worden via SMS.

Bij een poging om dit te activeren wordt onderstaande melding getoond.